Montessorischool Boven 't IJ is een school met een stabiel leerlingenaantal, dat op dit moment verdeeld is over 14 groepen. We zijn gevestigd in de wijk Nieuwendam, in het noordelijk deel van stadsdeel Noord. Deze wijk stamt uit de jaren zestig. Het oorspronkelijke schoolgebouw is ook in die tijd gebouwd; in 2009 is er een uitbreiding gerealiseerd. Behalve klaslokalen bevinden zich in het gebouw ook een Voorschool met ouderkamer en een speellokaal. Rondom de school ligt een natuur-schoolplein met veel ontdek- en speelmogelijkheid voor de kinderen. We beschikken over een eigen schooltuin; en voor de gymlessen maken we gebruik van een grote gymzaal, die zich naast de school bevindt. De kracht van onze school vinden we de fijne en veilige sfeer waarbij we steeds streven naar het echt zien en serieus nemen van onze leerlingen. Middels een leerlingenraad, betrokken ouders en leerkrachten met passie voor hun vak werken we voortdurend aan onderwijs-verbetering en -vernieuwing. De montessorivisie op de ontwikkeling van kinderen is daarbij onze basis.

Home 14

Aanmelden & rondleidingen

Informatieochtenden 2023-2024:

  • dinsdag 14 mei 2024 van 9.00-10.00 uur = VOL!!

Via deze link kunt u alvast een blik werpen op de presentatie van de informatieochtend.

Vind u het leuk om te zien hoe we het schooljaar hebben geopend? Klik dan hier om dit filmpje te zien.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: j.steinz@innoord.nl o.v.v. naam en telefoonnummer / naam en geboortedatum van zoon/dochter.

Voorlichting en inschrijving Voorschool:

De ouders kunnen de Voorschool bellen op 06-57597979 voor informatie of een rondleiding.

 

Schoolinformatie

Op onze school werken we volgens de visie van Maria Montessori. De basis van ons onderwijs is een omgeving te creƫren waarbinnen kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en verantwoordelijke mensen.

Lees meer over schoolinformatie

Samenwerkingspartners

Hier vindt u informatie over verschillende samenwerkingspartners van onze school, zoals de tussenschoolse opvang, naschoolse opvang, het ouder- en kindteam etc.

Lees meer over samenwerkingspartners

Ouders

De inhoud voor ouders is alleen beschikbaar als u bent ingelogd als ouder van deze school. U vindt hier de jaarkalender, (links naar) alle nieuwsbrieven, foto albums, informatie over de MR en tenslotte de samenstelling van het team.

Lees meer over ouders